Wijthmenerplas

De Wijthmenerplas is een fantastische plek om te zwemmen, fietsen, wandelen en te ontspannen. In combinatie met de Golfbaan geeft het mij altijd een natuurlijk en ruimtelijk gevoel in een actieve omgeving. Tijdens de avondvierdaagse liepen we door het gebied en toen moest ik terugdenken aan de discussie die we een tijdje geleden hadden in de gemeenteraad. Het nieuwe festivalbeleid en de vrije tijdsnota, die een zwaarder beslag leggen op het gebruik van de plas. Meer festivals en meer actieve doe-activiteiten met een bijbehorend relatief groot gebouw. Er zitten voor mij grenzen aan de activiteiten die de Wijthmenerplas aankan. Niet zo zeer in de recreatie die er plaats kan vinden. De plas is er om te gebruiken. Wel wat betreft de grote muziekevenementen. Hard geluid heeft grote invloed op de natuur en de omwonenden. Drie keer per jaar een groot festival is prima, maar dan buiten het broedseizoen voor vogels.

 

[codepeople-post-map]

Geef een antwoord