Zwolle kiest voor LED verlichting

Gisteravond heeft de gemeenteraad van Zwolle ingestemd met een initiatiefvoorstel van D66, waarmee LED-verlichting de belangrijkste vorm van verlichting wordt boven de openbare weg. Het college van Burgemeester en Wethouders gaat nu een plan maken waarin staat omschreven hoe de bestaande verlichting kan worden vervangen.  Door de realisering van LED-verlichting in de openbare ruimte is een besparing te realiseren op het energiegebruik en op de kosten van onderhoud. Het voorstel past daarom uitstekend in de duurzaamheidsdoelstellingen van Zwolle. D66-raadslid Jan Brink: “Zwolle heeft een ambitie op het gebied van duurzaamheid en dan moet de gemeente zelf ook een steentje bijdragen door moderne technieken toe te passen. Bovendien zijn de jaarlijkse kosten van LED goedkoper dan van de huidige verlichting. “

De behandeling van het initiatiefvoorstel LED heeft ruim een jaar geduurd.  Het college was erg terughoudend bij een eerste reactie op het plan en een B&W voorstel werd steeds uitgesteld. D66 is blij met de brede steun vanuit de gemeenteraad, waardoor de invoering van LED nu kan worden opgepakt. De gemeenteraadsfractie dankt verder oud burgerraadslid Geoffrey Bergman en de programmacommissie van D66 voor het schrijven van het voorstel.

[codepeople-post-map]

Geef een antwoord